Als je meer of minder gaat werken

Deze informatie gaat over het pensioen dat je bij Abbott opbouwde tot en met uiterlijk 29 juni 2023. In deze pensioenregeling bouw je geen pensioen meer op. Als je fulltime werkt en je minder gaat werken, heeft dat nu dus geen gevolgen het pensioen dat je opbouwde in de oude pensioenregeling.

Bekijk hier informatie over de huidige pensioenregeling van Abbott. 

Het heeft wel invloed (gehad) op je pensioen als je meer of minder bent gaan werken toen je nog wel pensioen opbouwde in deze regeling. Ging je bijvoorbeeld van een fulltime dienstverband naar een dienstverband van 50%, dan werd je pensioenopbouw ook 50% van wat je op basis van een fulltime dienstverband zou opbouwen. Werkte je eerst voor 40% en ging je later 80% werken, dan steeg de deeltijdfactor van je pensioenopbouw van 40% naar 80%. Als je minder bent gaan werken, moet je je er dus goed van bewust zijn dat je dan minder pensioen op hebt gebouwd dan eerst. 

Ben je minder gaan werken in het kader van deeltijdpensioen dan golden er andere regels. Ga daarvoor naar de specifieke tekst over Deeltijdpensioen.


Je pensioenregeling tot en met 29 juni 2023