Trouwen of samenwonen

Je partner krijgt partnerpensioen als je overlijdt terwijl je in dienst bent bij Abbott. En er is een wezenpensioen voor je kinderen tot de leeftijd van 18 jaar. Als je kind studeert of arbeidsongeschikt is, krijgt het wezenpensioen uiterlijk totdat het 27 wordt.

Je partner is:

  • degene met wie je bent getrouwd;
  • of degene met wie je een geregistreerd partnerschap hebt;
  • of degene met wie je samenwoont (met samenlevingsovereenkomst).

Meld je partner aan

Als je in Nederland gaat trouwen of je partnerschap laat registreren, dan hoef je dat niet aan ons te laten weten. Dit gaat automatisch via de Basisregistratie Personen. Meld je partner wél bij ons aan als:

  • je in het buitenland trouwt;
  • of als je gaat samenwonen. Stuur ons dan een kopie van je samenlevingsovereenkomst. Is je partner niet bij ons bekend, dan ontvangt je partner geen partnerpensioen.  

Bouwde je tot en met 29 juni 2023 pensioen op in de oude Basis Module en ben je nog in dienst bij Abbott? En ga je samenwonen? Meld het samenwonen dan voor alle zekerheid ook aan bij administrateur AZL. Hier vind je de gegevens.

Partner- en wezenpensioen

Hoeveel pensioen je partner en kinderen krijgen als jij overlijdt, zie je op je uniform pensioenoverzicht. Of je kijkt op Mijnpensioenoverzicht.nl.

Lees hier wat er voor je partner en kinderen geregeld is in de pensioenregeling vanaf 30 juni 2023
Lees hier wat er voor je partner en kinderen geregeld is in de pensioenregeling tot en met 29 juni 2023