Een nieuwe baan

Als je van baan verandert, dan verandert er ook iets voor je pensioen. Je kunt je pensioen laten staan bij je huidige pensioenfonds of je neemt het mee naar het fonds van je nieuwe werkgever. Het laatste is waardeoverdracht.

Bij waardeoverdracht neem je de waarde van het pensioen dat je bij je vorige werkgever opbouwde, mee naar je nieuwe pensioenregeling. Werkgevers en pensioenuitvoerders moeten hieraan meewerken. Als dit (tijdelijk) niet kan vanwege de financiële situatie van een pensioenfonds, dan mogen ze dit uitstellen.

Aanvragen

Wil je je pensioen meenemen naar je nieuwe werkgever, dan vraag je dit aan bij je nieuwe pensioenuitvoerder. Dit is het pensioenfonds of de verzekeraar waar je pensioen gaat opbouwen. Dit doe je als je bent begonnen bij je nieuwe werkgever.

Je ontvangt een voorstel met een berekening van de waarde van je ‘oude’ pensioen in de nieuwe pensioenregeling. Dan pas hoef je een besluit te nemen of je dit wilt of niet. Je partner moet het hier ook mee eens zijn.

Laat je adviseren

Over het algemeen is het goed om na te denken over het meenemen van je pensioen. Je hebt dan al je pensioen bij elkaar in een pot. Het loont dus om uit te zoeken of dit voor jouw situatie het beste is. Pensioenregelingen verschillen sterk van elkaar en dat maakt het soms ingewikkeld om de gevolgen van je keuze te overzien. We raden je aan om hiervoor advies te vragen bij een financieel adviseur.

Pensioen meenemen naar je pensioen bij Abbott

Als je je pensioen wilt meenemen naar Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland, kun je het formulier voor waardeoverdracht downloaden via Mijn Pensioen.