Beschikbare premieregeling

Samen met werkgever Abbott betaal je premies voor je pensioen. Dit geld gaat naar je eigen pensioenbeleggingsrekening bij Goldman Sachs. Met behulp van beleggingen groeit dit kapitaal verder. Als je met pensioen gaat, dan koop je hiermee een (bijvoorbeeld maandelijks) pensioen aan. Dat doe je bij een externe partij zoals een verzekeraar. Dit is de beschikbare premieregeling.

Premie uitgangspunt

Bij dit type pensioen is het uitgangspunt de premie. Hoeveel pensioen je krijgt, is nu dus nog niet zeker. Als het goed gaat met de economie kan je pensioen hoger uitvallen, als het minder gaat dan kan ook je pensioen lager zijn. Daarbij speelt ook het tarief voor aankoop van pensioen een rol als je met pensioen gaat.

Beleggingskeuzes

Bij dit pensioen zit je zelf aan het stuur. Je kiest zelf hoeveel risico je wilt en kunt nemen voor de opbouw van je kapitaal. Dit regel je zelf via de online omgeving van Goldman Sachs. Er is een offensief, neutraal of defensief risicoprofiel. Op basis hiervan maak je de keuze hoe je jouw pensioenkapitaal belegt. Je hebt de volgende keuzes:

  1. Life-Cycle beleggen: beleggen volgens je leeftijd
  2. Eigen Verdeling & Sparen
  3. Vast of variabel pensioen

Lees hier meer over je beleggingskeuzes.

Beleggingsrekening

Bouwde je tot en met 29 juni 2023 ook pensioen op in de voormalige Beschikbare Premie Module? En ben je nog in dienst bij Abbott? Dan gaan alle premies voor je pensioen in de nieuwe Beschikbare premieregeling nu naar dezelfde persoonlijke pensioenbeleggingsrekening die je al had bij Goldman Sachs.


pensioen 123