Ouderdomspensioen

Je neemt deel aan de pensioenregeling van Abbott. Daarom bouw je ouderdomspensioen op bij Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland (SPAN). Dit krijg je standaard als je 68 jaar wordt, zolang je leeft. Maar je kunt het ook eerder of later laten ingaan. Voor je pensioen bij Abbott gaan we uit van de betaalde premies. Dit geld wordt belegd en zo bouw je een pensioenkapitaal op. Je kiest zelf (binnen de kaders van de regeling) hoe je je kapitaal belegt. Als je met pensioen gaat, dan gebruik je dit kapitaal om een (bijvoorbeeld maandelijkse) uitkering te kopen. Dit is een beschikbare premieregeling.

Hoeveel pensioen je straks krijgt, is nu dus nog niet zeker. Dit hangt samen met de betaalde premies, de beleggingen en het tarief voor aankoop van pensioen. Als je met pensioen gaat kun je kiezen voor een vaste of een variabele uitkering.

In deze regeling bouw je pensioen over je brutosalaris tot € 137.800 (2024). Verdien je meer? Dan is er de Netto Pensioenregeling. Hierin spaar je voor pensioen over het deel van je salaris dat hoger is.

Pensioen en deeltijd werken

Je bouwt pensioen op naar de verhouding van je deeltijdpercentage. Als je bijvoorbeeld 60% werkt, dan bouw je ook voor 60% pensioen op. De precieze regels vind je in het pensioenreglement.


pensioen 123