Vacature verantwoordingsorgaan namens werknemers

In het verantwoordingsorgaan (VO) van Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland zitten vertegenwoordigers namens de werknemers, de pensioengerechtigden en de werkgever. Er is een vacature in het VO voor leden die namens de werknemers actief willen zijn.

Je mag je kandidaat stellen als je arbeidsovereenkomst een jaar of meer heeft geduurd. Heb jij zin om je in te zetten voor ons pensioenfonds? Dan is dit je kans! Meld je vóór 31 mei 2024 bij ons aan. Hieronder lees je wat het VO doet, wat wij van je vragen en hoe je je aanmeldt.

Wat doet het VO?

Het bestuur van het pensioenfonds legt verantwoording af aan het VO over het beleid en de uitvoering ervan. Bij belangrijke vraagstukken adviseert het VO het bestuur. Een paar keer per jaar vergadert het VO samen met het bestuur. Ook heeft het VO een aantal eigen vergaderingen en soms is er digitaal overleg. Lid zijn van het VO is interessant en uitdagend. Hier lees je meer over wat het VO doet.

Pensioenopleiding is niet nodig

Je hebt geen pensioenopleiding nodig om lid te worden van het VO. Het is wel een pré als je wat kennis en ervaring hebt met pensioen. Ben je benoemd, dan bekijken we samen of een aanvullende opleiding nodig en gewenst is. Hieronder vind je het functieprofiel. Dan heb je een idee wat er van je wordt gevraagd.

Functieprofiel Verantwoordingsorgaan

Procedure

Na 31 mei 2024 bekijkt de verkiezingscommissie of de aangemelde kandidaten geschikt zijn. Als één geschikte kandidaat zich heeft gemeld, dan benoemen we deze kandidaat. Zijn er meerdere aanmeldingen, dan komt er een verkiezing. Alle kandidaten ontvangen hiervan dan een persoonlijk bericht. En we maken dit bekend op de website. Bij een verkiezing vragen wij alle actieve deelnemers per mail om hun stem uit te brengen.

Zo meld je je aan

Ben je enthousiast geworden? Stuur ons dan vóór 31 mei 2024 een kort cv en jouw motivatie waarom je lid van het VO wilt worden. Mail dit naar span.bestuursbureau@montaepartners.nl. Vermeld in de onderwerpregel van je mail ‘Kandidaat Verantwoordingsorgaan’.

Stel gerust nog vragen

Heb je vooraf nog vragen of wil je liever eerst meer weten? Stuur dan een mailtje naar het bestuursbureau van het pensioenfonds: span.bestuursbureau@montaepartners.nl of bel met Remco Reinders. Remco is werkzaam bij het bestuursbureau en zijn telefoonnummer is 06 – 42 02 77 11. Natuurlijk kun je ook een van de andere leden van het VO aanspreken: Bert Kemperman, Bertho van den Berg, Esther Kuil of Pim Klap (namens werknemers), Henk van Essen (namens pensioengerechtigden) of Ellis Minnesma (namens werkgever).


home