Nieuws

13-11-2020

Bernard Vrijbloed wint pensioenquiz

Bernard Vrijbloed van Abbott Biologicals in Olst is de winnaar geworden van de Pensioenquiz die Abbott en Pensioenfonds Abbott hebben georganiseerd in het kader van de nationale Pensioen3daagse. In totaal waren er 361 deelnemers aan de quiz. Die bleek best pittig te zijn, want maar 32 deelnemers hadden alle vragen goed.

 

Bernard was één van hen en hij werd door loting uitgekozen als de winnaar van de Philips Airfryer. Op donderdag 12 november 2020 werd hij nietsvermoedend op het werk verrast door Liibaan Mohamed, die lid is van het Verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds Abbott en ook in Olst werkt. De foto toont Bernard (links) met Liibaan op gepaste afstand van elkaar en met een mondkapje vanwege de coronaregels. Tussen hen in staat de prijs die Liibaan namens het pensioenfonds en Abbott uitreikte aan Bernard.

 

Veel inzenders hadden de meeste vragen goed, maar er waren een paar vragen waarover veel deelnemers aan de quiz struikelden. Zo wist meer dan de helft van de inzenders niet dat de pensioenregeling van Abbott geen indexatie kent. Ook bleek lang niet iedereen het verschil te weten tussen de pensioenrichtleeftijd en de AOW-leeftijd.

 

Op de website vind je een bericht met alle goede antwoorden en een korte toelichting.

 

Tijdens de Pensioen3daagse op 3,4 en 5 november kregen de medewerkers van Abbott  dagelijks een mail met links naar korte filmpjes over hun pensioen. Die zijn over het algemeen goed bekeken. Dat is verheugend omdat het pensioen een belangrijk deel is van de arbeidsvoorwaarden bij Abbott.
Het thema van de Pensioen3daagse ‘Later goed geregeld? Check het nu!’ willen we dan ook graag nog eens herhalen.