Nieuws

15-06-2020

DNB geeft goedkeuring aan benoeming Jaap Verweij als SPAN bestuurslid

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft SPAN laten weten dat zij akkoord gaat met de benoeming van Jaap Verweij als bestuurslid van SPAN namens de werknemers. Jaap liep sinds begin dit jaar mee als aspirant bestuurslid. Na de goedkeuring door de toezichthouder is hij nu per 11 juni 2020 benoemd als bestuurslid.


Jaap werkt sinds 2017 bij Abbott en is nu Front Line Leader in Zwolle. Hij heeft in de loop der jaren veel pensioenervaring opgedaan. Bij een vorige werkgever was hij lid van het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds en hij volgde de opleiding tot pensioenfondsbestuurder. Spoedig na zijn aantreden bij Abbott werd Jaap namens de werknemers gekozen in het verantwoordingsorgaan (VO) van SPAN, waarvan hij later voorzitter werd.

 

Nadat Yvonne Groen, die namens de werknemers in het bestuur zat, eind vorig jaar vertrok bij Abbott, werd Jaap door de centrale ondernemingsraad voorgedragen als bestuurslid. Wij feliciteren hem met zijn benoeming en wensen hem veel succes in het behartigen van de belangen van de SPAN deelnemers.