Nieuws

20-03-2020

Abbott bestrijdt Coronavirus en SPAN houdt dienstverlening op peil

Het Coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor het maatschappelijk leven. Deze crisis raakt ook de Nederlandse pensioensector en dus SPAN. Daarnaast heeft Abbott een bijzondere positie als bedrijf dat zich wereldwijd sterk maakt voor de gezondheid van mensen.


Abbotts bijdrage in de strijd tegen het Coronavirus
Abbott is volop bezig met de strijd tegen het Coronavirus. Zo heeft het bedrijf in de Verenigde Staten een spoedvergunning gekregen voor de vervaarding van 150.000 moleculaire tests voor detectie van het virus. Ze worden verzonden naar laboratoria in de VS. Het doel is uiteindelijk 1 miljoen tests per week te kunnen produceren. Lees daar meer over op de Abbott website.


Geen zorgen over pensioen bij SPAN
Voor het pensioenfonds SPAN betekent de Coronacrisis dat de dekkingsgraad door de klappen op de effectenbeurzen en de rentedaling naar verwachting in maart aanzienlijk zal dalen. Deelnemers hoeven zich daar geen zorgen over te maken. De financiële positie van SPAN is vergeleken met veel andere fondsen nog redelijk goed. Bovendien heeft de werkgever een bijstortingsverplichting. Mocht het pensioenfonds echt in de financiële problemen komen, dan zal de werkgever een eventueel tekort aanvullen zoals dat ook eenmalig tijdens de financiële crisis van 2009 is gebeurd.


Dienstverlening gaat gewoon door
Deelnemers en pensioengerechtigden hoeven zich ook geen zorgen te maken over de serviceverlening van SPAN en de uitbetaling van de pensioenuitkeringen. Onze administrateur AZL werkt gewoon door. Achter de schermen zullen dingen wellicht soms wat anders worden geregeld, maar de deelnemers van SPAN merken daar niets van. Je kunt met je vragen dus gewoon bij AZL terecht.

 

We hopen dat al onze deelnemers en hun gezinnen goed door deze crisis zullen komen en we wensen de Abbott collega’s die betrokken zijn bij de bestrijding van het Coronavirus heel veel succes in hun belangrijke werk.