Nieuws

01-11-2019

Abbott en pensioenfonds doen mee aan Pensioen3Daagse

Abbott en Pensioenfonds Abbott doen op 5,6 en 7 november mee aan de nationale Pensioen3Daagse. In de bedrijfsrestaurants en coffee corners van de Abbott vestigingen zijn er tijdens deze drie dagen placemats beschikbaar met een stelling over pensioen die feit of fabel is. Pensioenambassadeurs van Abbott geven op de speciale website www.pensioenfondsabbott.nl/fof uitleg waarom een stelling een feit of een fabel is.

 

In 2017 hadden we een Feit of Fabelcampagne met soortgelijke placemats. Het verantwoordingsorgaan wilde graag nog eens aandacht voor die actie en de Pensioen3Daagse vormde daarvoor een prima aanleiding.

 

De Pensioen3Daagse is een initiatief van Wijzer in Geldzaken, een platform van het Ministerie van Financiën in samenwerking met de financiële sector, de wetenschap, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen.

 

Tijdens de Pensioen3Daagse wordt op vele plaatsen in Nederland extra aandacht besteed aan het pensioen. Omdat pensioen voor Abbott een belangrijke arbeidsvoorwaarde is en omdat de werkgever en het pensioenfonds  het belangrijk vinden dat je goed weet wat onze pensioenregeling je allemaal biedt, doen we graag mee.

 

Je vindt de placemats dus in de bedrijfsrestaurants en coffee corners. We presenteren ze ook in dit artikel, zodat alle groepen deelnemers van het pensioenfonds ze kunnen zien.

 

De stellingen
Op dinsdag 5 november presenteert Esther von Weiler-van Hartingsveldt, HR  District Manager bij Abbott en lid van het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds, de stelling:

“Mijn pensioen wordt elk jaar aangepast aan de stijging van de consumentenprijsindex”

Klik hier om de placemat met de stelling van Esther te bekijken.

 

Op woensdag 6 november presenteert Liibaan Mohamed, Senior Process Operator bij Abbott Biologicals en lid van het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds, de stelling:

“Als ik 60-plus ben, kan ik voor 80% gaan werken en toch 100% pensioen blijven opbouwen” 

Klik hier om de placemat met de stelling van Liibaan te bekijken.

 

Op donderdag 7 november presenteert Tineke van der Kolk, Compensation & Benefits Specialist bij Abbott en lid van de communicatiecommissie van het pensioenfonds, de stelling:

“Je kunt een behoorlijk goed beeld krijgen van wat je later aan pensioen krijgt” 

Klik hier om de placemat met de stelling van Tineke te bekijken.

 

Naast de stelling, staan er op elke placemat een paar pensioenfeitjes over pensioen in Nederland of het pensioen bij Abbott. Op de website www.pensioenfondsabbott/fof leggen de pensioenambassadeurs uit waarom een stelling een feit of fabel is.

 

Interessante website van Pensioen3Daagse
De organisatie van de Pensioen3Daagse heeft een website met allerlei interessante filmpjes en presentaties over pensioen. Als je klikt op de knop ‘Bekijk de toolkit’ kom je op een pagina met onder meer een filmpje over hoe je in Nederland pensioen opbouwt en hoe de website mijnpensioenoverzicht.nl werkt, waarop je het totaal door jou opgebouwde pensioen bij al je werkgevers plus je AOW kunt zien. Ook is er een filmpje over gebeurtenissen in je leven en werk die van invloed zijn op je pensioen. En je kunt jouw verwachte AOW-leeftijd zien.
Het webadres van de site van de Pensioen3Daagse is https://www.wijzeringeldzaken.nl/pensioen3daagse/