Nieuws

04-11-2018

Van 6-8 november extra aandacht voor pensioen

Van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 november 2018 wordt de landelijke Pensioen3Daagse gehouden. Bij veel bedrijven en instellingen wordt er op die dagen extra aandacht gevraagd voor het pensioen. De Pensioen3Daagse wordt elk jaar georganiseerd door Wijzer in Geldzaken, een platform van het Ministerie van Financiën.

In 2016 hebben Abbott en Pensioenfonds Abbott actief meegedaan met onder meer een eigen prijsvraag rond het Pensioen 1-2-3. In 2017 hadden Abbott en het fonds een eigen Feit of Fabel campagne ontwikkeld met placemats en een speciale website. Die kun je overigens nog steeds bekijken via deze link.

Hoewel we dit jaar niet actief meedoen, vinden we de Pensioen3Daagse een waardevol initiatief. Het is goed om extra aandacht te vragen voor het pensioen dat een belangrijk deel is van het inkomen voor hopelijk een lange periode in je leven.

Speciale website
Wijzer in  Geldzaken heeft een speciale website www.wijzeringeldzaken.nl/pensioen3daagse ingericht met verschillende filmpjes over pensioen. Ook vind je er interactieve tools. Zo kun je door een aantal vragen te beantwoorden een overzicht krijgen met aandachtspunten voor jouw specifieke pensioensituatie. Je kunt dat overzicht ook downloaden. Je kunt ook zien wat voor jou de verwachte AOW-leeftijd zal worden.

Kortom, leuk en interessant om eens te kijken op die site www.wijzeringeldzaken.nl/pensioen3daagse.

En wil je meer weten over hoe de pensioenregeling bij Abbott in elkaar steekt? Dat vind je natuurlijk op onze eigen website. Kijk dan onder meer in het Pensioen 1-2-3.