Nieuws

28-06-2017

Vernieuwd UPO voor actieve deelnemers komt in augustus

Het jaarlijkse pensioenoverzicht (UPO) voor deelnemers in actieve dienst komt dit jaar wat later: niet in juni maar in augustus. De vertraging heeft ermee te maken dat het UPO er vanaf dit jaar heel anders uitziet dan in voorgaande jaren.

 

In plaats van een uitgebreid document met vele pagina’s toelichting, krijg je nu een paar pagina’s met korte teksten en iconen die ook voorkomen in het Pensioen 1-2-3. Dat Pensioen 1-2-3 vind je op onze website www.pensioenfondsabbott.nl 


Een ander belangrijk verschil is dat je op het UPO dit jaar alleen het pensioen ziet dat je tot en met 31 december 2016 bij Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland (SPAN) hebt opgebouwd. Het verwachte pensioen als je in de toekomst met pensioen gaat, wordt niet meer getoond op het UPO. De reden daarvoor is dat je een actueler overzicht van je verwachte pensioen kunt vinden op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl

 

Overzicht van je totale pensioen
Het verwachte pensioen op het UPO was altijd een momentopname. Op de site www.mijnpensioenoverzicht.nl worden de gegevens van alle pensioenuitvoerders in Nederland ingevoerd meerdere keren per jaar ingevoerd. Daardoor heb je een actueler overzicht van je verwachte pensioen. Bovendien vind je op www.mijnpensioenoverzicht.nl niet alleen je verwachte pensioen bij SPAN, maar ook het pensioen dat je bij eventuele eerdere werkgevers hebt opgebouwd en je AOW. Je kunt de nettobedragen zien zodat je weet wat je straks aan inkomen te besteden hebt. Op de site kun je ook zien wat je partner en minderjarige kinderen krijgen als je komt te overlijden. Verder kun je aanklikken wat het pensioen wordt als je wat eerder of later met pensioen zou gaan. We raden je aan minstens één keer per jaar te kijken op deze site. Je logt in met je DigiD, je digitale identiteitscode van de overheid die je ook gebruikt bij het invullen van je belastingaangifte.

 

Deelnemersportaal van SPAN
Naast mijnpensioenoverzicht.nl is er ook het eigen deelnemersportaal van SPAN: Mijn Pensioencijfers. Via de knop op de homepage van onze site www.pensioenfondsabbott.nl kun je veilig met je DigiD inloggen in het portaal. In het deelnemersportaal kun je jouw opgebouwde pensioen bij SPAN zien, dus niet het pensioen bij andere werkgevers.