Nieuws

25-04-2017

Bertho van den Berg wint verkiezingen VO

Bertho van den Berg heeft met grote voorsprong de verkiezingen gewonnen voor een zetel namens de actieve deelnemers in het verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland (SPAN). Hij kreeg ruim 63% van de stemmen.

 

Er was een plaats in het verantwoordingsorgaan vrijgekomen omdat Yvonne Groen vanaf het begin van dit jaar aspirant bestuurslid van SPAN is geworden. Omdat drie kandidaten zich hadden gemeld voor de functie, moesten er volgens het reglement verkiezingen worden gehouden. Die verkiezingen zijn via internet gehouden. Alle actieve deelnemers van het pensioenfonds kregen via de werkgever een e-mail met een link naar het stemformulier. De actieve deelnemers konden stemmen tot en met 18 april 2017. In totaal zijn er 328 geldige stemmen uitgebracht. Dit is 20% van het totale aantal actieve deelnemers.

 

Bertho van den Berg kreeg 208 stemmen en was daarmee veruit de winnaar. Vincent Hougee eindigde met 78 stemmen op de tweede plaats en Robert Olthuis met 42 stemmen op de derde plaats. De verkiezingscommissie heeft de uitslag definitief vastgesteld en medegedeeld aan het bestuur en het verantwoordingsorgaan. Het verantwoordingsorgaan benoemt Bertho van de Berg per 1 juni 2017 als lid van het verantwoordingsorgaan.

 

Bertho van den Berg (1961) kwam in 1984 bij Solvay in dienst op de afdeling administratie. Bij Solvay was hij vele jaren verantwoordelijk voor het volledige payroll proces in Nederland. In 2008 stapte Bertho over naar het pensioenbureau van Solvay waar hij meehielp enkele kleine fondsen onder te brengen bij een verzekeraar. Vanaf 2012 is hij werkzaam als Supervisor Employee Cost administration en daarmee verantwoordelijk voor een juiste financiële weergave van alle employee gerelateerde kosten, inclusief pensioen.

 

We feliciteren Bertho van harte met zijn benoeming en wensen hem veel succes in zijn werk voor het verantwoordingsorgaan.