Nieuws

23-01-2017

Werknemer gezocht voor verantwoordingsorgaan

Heb je interesse in het onderwerp pensioen en wil je meepraten over de gang van zaken in het pensioenfonds? Dan is het lidmaatschap van het verantwoordingsorgaan misschien iets voor jou.

Doordat de voorzitter van het verantwoordingsorgaan, Yvonne Groen, per 1 januari 2017 kandidaat bestuurslid is geworden van het pensioenfonds, is er per die datum een vacature in het verantwoordingsorgaan namens de werknemers.

 

Het bestuur van het pensioenfonds legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan over het beleid en de wijze waarop dit beleid is uitgevoerd. Daarnaast adviseert het verantwoordingsorgaan het bestuur over belangrijke onderwerpen zoals het beloningsbeleid, het intern toezicht en het communicatiebeleid. Ook adviseert het verantwoordingsorgaan over zaken als liquidatie, fusie of overname. Het verantwoordingsorgaan vergadert een paar keer per jaar met het bestuur. Ook zijn er enkele eigen vergaderingen en soms is er telefonisch overleg.

 

Lid zijn van het verantwoordingsorgaan is een interessante en uitdagende functie waarin je kennis maakt met allerlei aspecten van het onderwerp pensioen.
Wil je weten wat de functie inhoudt en wat er van jou wordt gevraagd, klik dan op onderstaande link naar het functieprofiel.

 

FUNCTIEPROFIEL

 

Wil je nog meer weten over wat het in de praktijk betekent, dan kun je bellen of mailen met de voorzitter van het verantwoordingsorgaan, Maurice Raven. Zijn contactgegevens zijn:
e-mail: maurice.raven@abbott.com;
telefoon:038-4256463 of 06-11785481.
Je kunt ook een van de andere leden van het verantwoordingsorgaan aanspreken. Je vindt hun namen onder de knop Over het fonds.

 

Aanmelden kan tot 15 maart
Als je deelnemer van het pensioenfonds in actieve dienst bent en belangstelling hebt voor een plek in het verantwoordingsorgaan kun je je aanmelden tot 15 maart 2017.
Wat je moet doen is een kort CV en een motivatie waarom je lid van het verantwoordingsorgaan wilt worden, per e-mail sturen naar:

BestuursbureauSPAN@Montae.nl

Zet in de onderwerpregel van je e-mail: Kandidaat verantwoordingsorgaan.

 

Als er meerdere geschikte kandidaten zijn, worden er verkiezingen gehouden. Als dit zo is, maken we dit zo spoedig mogelijk na 15 maart bekend op onze website. Vervolgens krijgen alle actieve deelnemers de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op hun favoriete kandidaat.