Nieuws

29-10-2016

Abbott doet mee aan Pensioen3Daagse

Op 1,2 en 3 november wordt de landelijke Pensioen3Daagse gehouden. Deze activiteit wordt georganiseerd door Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Abbott en Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland doen er dit jaar aan mee.

 

Het doel van de Pensioen3Daagse is aandacht te vragen voor het pensioen. Niemand zal zeggen dat het pensioen onbelangrijk is. Toch interesseren veel mensen zich te weinig of te laat voor hun pensioen. Pensioen is een essentieel onderdeel van het totale arbeidsvoorwaardenpakket. Abbott en het pensioenfonds vinden het belangrijk dat deelnemers weten wat de pensioenregeling hun biedt, welke keuzes ze binnen die regeling kunnen maken en wanneer ze zelf in actie moeten komen voor hun pensioen.

 

 

 

Quiz over Pensioen 1-2-3

Alle informatie over de pensioenregeling van Abbott en over het pensioenfonds is te vinden op onze website www.pensioenfondsabbott.nl, vooral in het Pensioen 1-2-3. Om actieve deelnemers te stimuleren dat Pensioen 1-2-3 eens goed te bekijken, hebben Abbott en het fonds een quiz bedacht waarmee een iPad Mini is te winnen. Alleen deelnemers in actieve dienst kunnen hieraan meedoen. Zij krijgen van de werkgever een email met een link naar de quiz.

 

Promotiematerialen op Abbott vestigingen

Tijdens de Pensioen3Daagse worden er op de vestigingen van Abbott promotiematerialen uitgedeeld zoals placemats, flyers en doosjes pepermunt met het logo van de Pensioen3Daagse.

 

Filmpje over belangrijke gebeurtenissen en pensioen

In het kader van de Pensioen3Daagse heeft Wijzer in Geldzaken ook enkele korte filmpjes ontwikkeld. Ze duren vaak nog geen 2 minuten en zijn interessant om te bekijken. Zo is er een filmpje over belangrijke gebeurtenissen in je leven en werk waarbij je zeker ook moet stilstaan bij de gevolgen voor jouw pensioen.

Klik hier voor dat filmpje.

 

 

Filmpje over www.mijnpensioenoverzicht.nl

Weet je wat je straks aan pensioen gaat krijgen? Een compleet overzicht van het pensioen dat je bij al je werkgevers hebt opgebouwd, plus de AOW vind je op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. Wijzer in Geldzaken maakte een fraai filmpje waarin je kunt zien hoe je op die website je totale pensioenplaatje in kaart kunt brengen. Klik hier om dat filmpje te zien.